Roni Salotaipale Hollannissa

Joku voi muistaa kuinka Club House appi nousi villitykseksi 2021 alussa. Tämä podcast -tyylinen somekanava hiipui nousukiitoakin nopeammin, mutta kerkesi lennollaan toimia minun ponnistuslautana Hollannin kansainväliselle mainosalalle videotuotantoon.

Roni Salotaipale Avustava tuottaja, Videopalvelu

Julkaistu 19.1.2021

GoSpooky on 5 vuotias sometoimisto, jonka perusti parikymppiset jantterit. Eivät niinkään kiinnostuksenaan sosiaalinen media, vaan se mikä ihmisiä kullakin hetkellä vetää puoleensa – se nyt sattuu olemaan some. Ei siis ihme, että nämä innovaattorit antoivat tuntemattomalle savolaiselle mahdollisuuden live-haastatteluun Club Housessa koko yrityksen edessä.

Heidän uskalias ajattelumalli ohjaa yli satahenkisen yrityksen tekemistä, jonka toimivuudesta todisteena mm. Amazonin asiakkuus. Tällä hetkellä ratsastetaan TikTokin ja Twitchin aallolla, mutta isoa satsausta tapahtuu koneoppimisen, lisätyn todellisuuden ja metaversen saralla.

 

Hyppäsin puolen vuoden ajaksi tämän röyhkeästä suorapuheisuudestakin tunnetun individualistisen maan videomainonnan maailmaan. Individualistisuus on usein negatiivissävytteinen sana. Niin sanotuille yliajattelijoille kuten minä itse, individualistinen “you do you” kulttuuri tarkoittaa mielenrauhaa, koska kaikilla on oikeus omaan mielipiteeseensä. Eikä se ole väärä, vaikkei muut samaan uskoisikaan. Paikalliset ovat synnynnäisiä väittelijöitä ja rohkaisevat kaikkia pitämään puolensa – kuitenkin tähdäten tehokkaaseen kompromissiin.

Sain mentorikseni unkarilaissyntyisen Saksassa kasvaneen seitsemän vuotta Hollannissa asuneen amerikanenglantia puhuvan videotuottajan. Fantastinen Viki osoitti ennen kaikkea kuinka kiireenkin keskellä kaikkien työkavereiden kanssa pitää keretä juttelemaan ja heittämään läppää. Muuten mikään ei onnistu. Työnkuvani kulki näyttelijöiden castingista marginaalien laskemiseen ja SnoopDogg booty dollareiden tulostamiseen. Budjettien laskeminen oli erilaista kovan hintojen neuvottelukulttuurin ansiosta, mutta aikatauluttaminen samanlaista koska Hollannissa ollaan ajallaan. 

 

Alla olevassa videossa vähän fiiliksiä kahdesta työpäivästä! Video löytyy myös GoSpookyn TikTokista.

 
Katso video
Katso video
Roni Salotaipale
Avustava tuottaja, Videopalvelu

Julkaistu 19.1.2022

Lue seuraavaksi

Kokosimme tiiviin tietopaketin kuluttajien sekä markkinoijien kokemuksista videomainonnasta kuuden vuoden tutkimukseen ja meidän asiantuntemukseen pohjaten.

Haasteena oli luoda Tv-mainos, jolla tuodaan virtsankarkailun arkisuus esille positiivisessa valossa. Rakensimme mainoksen, joka lähestyy asiaa huumorin kautta.

Tuovilanlahdessa riittää kesäaktiviteettejä aina melonnasta ja luontopoluista kirppareihin – perinteisten lettujen ahmimista unohtamatta!

+358 500279686
merja.palm (at) videopalvelu.fi

© Videopalvelu Merja Palm

Copy link
Powered by Social Snap